Červen + KV MB

11.06.2012 22:51

Víkendová Klubová výstava v Mladé Boleslavi
Nejvíce mezi výstavami je prý Klubovka...  na nich bývá dané plemeno většinou hojně zastoupeno a pravidelně se sejde plno pěkných psů pohromadě. My se tam vydaly společně s Blankou a její smečkou také. Brala jsem to jako příležitost se setkat zase s našima holkama... nechyběla tam totiž Ivča se ségrama, takže nálada stejně skvělá, jako sobotní počasí... sluníčko hřálo a byla psina. Seznámily jsme se s novýma kámoškama a jejich hafíky - tervíček Googlík s paničkou Janou a všudy přítomná borderka Nexi s paničkou Zdenou. :-)  Pavce se strááášně líbilo, když jí Nexí probíhala mezi nohama slalom... je to moc šikovná čubinka, která umí jak agility, tak dogdancing... jen ta její samostatnost by mě asi odrovnala - pořád někde pobíhala. :-D
Zabydleli jsme se všichni pod altánem, kam se krásně naskládaly psí klícky a všechny naše stoličky s věcma. I Dezinka dostala k  narozeninám svou vlatní výstavní klec, manžel jí k ní přidělal kolečka, takže úžasné pohodlí - hned si jí oblíbila a hověla si uvnitř ve chvílích volna. Nakonec jsme byli rádi za nápad vzít altán sebou, protože neděle nám propršela... ovšem pod altánem nás nálada neopouštěla...
No a mezi všemi chvilkami zábavy jsme se také musely s Dezinkou jít předvést do kruhu... byla moc šikovná, ukazovala skvěle zoubky a stála jako modelka... byly jsme v kruhu i se ségruškou Dainkou a několika jinými čubinkami. V sobotu jsme byli druhé - Dezí získala ResCac, Dainka byla hned za námi třetí. Obě holčičky získaly Výbornou. Posuzoval je rozhodčí z Italíe. V neděli pak posuzoval rozhodčí z Francie a my jsme si to pořadí prohodily, takže získala titulík ségruška. :-D Obě opět Výborné.  Ivča měla velikou radost, že nám to natřely, protože Dezí je proti ségrušce o něco málo více chlupatá... Moc jsme to holkám přály, protože jak je  známo, mě ty výstavy zas až tak neberou...  Ale ta setkání jsou k nezaplacení a za to nám ten víkend stál. Blanka mi pak přeložila i posudky, které Dezinka získala - byly samá chvála - jen musí ještě maličko přibrat... jinak je to prý malá hrdá a excelentně vydařená psí slečna s mnoha přednostmi. Hlavně rozhodčí Pietro z Itálie z ní byl úplně unešený - ona je totiž dokonalá kopie své úspěšné maminky Arisky.
Na výstavě se dělaly kontrolní testy očí, takže je Dezi samozřejmě absolvovala, abychom měli jistotu, že je naprosto zdravá, stejně jako ségruška.
Pavka dostala za úkol oba dny fotit, máme spoustu fotek, jen jsme tentokrát nějak zapomněli udělat jednu společnou!  :D  Takže příště.