Klubová výstava

10.06.2013 18:10


Blanka nás nahlásila na dvoudenní klubovou výstavu v Mladé Boleslavi, které posuzovaly střídavě zahraniční rozhodčí.

Obvázala jsem svůj čerstvý výron kontníku, co to šlo a vydaly jsme se ráno na cestu. V autě byla sranda - jely jsme s Blankou, která jela vystavovat naší psí babičku Ursinečku do veteránů a její ségrou Marťulou, která nám dělala řidiče. V Bolce na nás čekala ségruška Dainka s Bianečkou a s paničkou Ivuškou, která to tam s hrstkou dalších chovatelek pořádala. Vůbec jsem jí ten šrumec a kolotoč nezáviděla - opravdu zavděčit se nevděčným je šílený úkol, ale myslím si, že to zvládly holky suprově, protože oba dva dny vše klapalo, jak mělo.

Počasí bylo krásné, horký den nás uondával sám o sobě, ale i tak jsme si výstavu užívaly a sobotní klání skončilo megaúspěchem... Dezinka v MB na klubovce získala CAC a zároveň vyhrála KLUBOVÉHO VÍTĚZE !  Ségra Dainka vyhrála svou třídu také a naše babča Ursinečka to tam porazila komplet všechno! ... Prostě sobota byla na oslavu.  Večer jsme se vracely všechny moc spokojené.

Dovezly jsme si krásné pohárky a super náladu.


Neděle byla pro ségru a pro bábinku stejně úspěšná - opět vyhrály vše, co se dalo a Blanka sklízela jednu cenu za druhou, protože vyhrála Ursinka, její pes Rokášek a celkově vyhrála chovatelskou skupinu, kde jsme byli všichni z jejích odchovů přítomných na výstavě.

Dezinka skončila v nedělním kruhu tentokrát druhá... porazila nás velmi ambiciózní chovatelka se svou čubou, přestože rozhodčí vyjmenovala 6 věcí, kde je Dezí lepší a hezčí než ona... ale Dezí začala línat a paní rozhodčí se zdálo, že má malý hrudník. Bodejť ne, když tam už neměla chlupy a ona jí vůbec neprošahala. :-) Ale naštěstí my výstavy nijak moc neprožíváme a jezdíme tam hlavně za kámoškama, takže to nejdůležitější nás teprve čekalo...

 

Po všech výstavních procesech se udělovala selekce - výběr nejlepších jedinců mezi elitu v belgičácích... čekaly jsme v ní my s Dezí, Ivča s Dainkou a ještě 6 dalších psů. Obě Balpoačky a ještě jeden pejsek jsme jí získali, takže i neděle byla supééér. Ani jsme neřešily, že docela slušně prší a užívaly jsme si to pod přístřeškem ve velkém. Jen jsme pro jistotu vše nepotřebné zbalily do auta, což se později ukázalo, jako velice zásadní plus.

Při předávání úplně poslední ceny pro nejlepší zvíře výstavy ze všech variet BO, kterou si opět odvážela Blanka se totiž přihnal tak prudký liják, že nebylo vidět na deset metrů - deštníky lámal vítr a vše bylo během pár vteřin promočené skrz naskrz. Všude se valila po kotníky voda a vše se na závěrečné vyhodnocení přesouvalo do haly...

Byl to opravdu šrumec a cesta domů byla malý adrenalinový zážitek, neboť stěrače chvílema nestačily vodu stírat. Ale dojelo se dobře a zážitky byly opravdu skvělé.

Dezinka je moje nádherná princeznička.