Květen

17.05.2011 12:58

Tak několik novinek z května - veselých i neveselých...

Máme zrušené lekce na cvičáku, protože naše cvičitelka nosí v bříšku mimčo a dostala za úkol se šetřit... no a to při pobíhání mezi psisky a chladu po ránech na cvičáku jaksi nešlo... Takže i když je mi líto, že cvičení s ní se zas odkládá na podzim - pokud vše bude OK, přejeme jí hodně zdravíčka a krásné těšení se na miminko.

U nás po výstavě nastal dost šokující zvrat... pohublost Dezinky, která se zprvu zdála jako následek vylínání tolika kbelíků chlupů nabrala na rychlosti a naše čubinka začala být během týdne doslova pobíhající kostra. Po vyšetření se ukázalo, že se někde nakazila kokcidiozou - což je druh parazitálního onemocnění, které je známé spíš jako nemoc králíků a skotu, kdy umírají s nápadně vystouplou páteří a s průjmem. Průjem byla záhada sama o sobě, protože ho Dezi skoro neměla, třeba jeden den jednou to měla řidší a pak zas pár dní normoš bobky... takže nic, co by ukazovalo na nemoc. Ale když jí během dvou dnů páteř vylezla nad záda, bylo jasný, že se musí něco dít. Blanka zařídila vyšetření ze stolice a přivezla mi pro ní léky z veteriny, no a my začaly bojovat... po týdením zápolení konečně přestala hubnout a teď má 45 dkg nahoře... je to šílený, ale věřím že to je obrat k lepšímu a příští kontrolní vyšetření ukáže, že je vše OK.

No a teď lepší info... minulý čtvrtek jsme byli na rentgenech kyčlí, loktů a páteře... měli jsme jet s Blankou, jejím manželem, já se synem a s námi Dezinka se ségrou Djesykou... ale Blanka v úterý porodila mimčo, takže jsme to absolvovali bez ní... Ráno začalo suprově - Dezinka během pěti minut po užití šíleně drahé pilulky proti zvracení ze sebe vyvrhla oranžovou kaluž čehosi, takže sem do ní nacpala pro jistotu ještě Kynedril a čekali jsme na příjezd Honzy s Djes... jenomže jak nás varovala předem Blanka, ta potvora k sobě Dezinku do kufru nepustila a vrčela na ní, takže jsme Dezince ustlali na sedačce s prckem a vyrazilo se.  Cesta byla v pohodě a bez nehod našeho blinkadla, takže super a v Hradci jsme se pak sešli ještě s kámoškama a Dezinčiným bráchou Dráčkem a ségrou Daiminkou. Všechny 4 štěnda měly RTG v naprostém pořádku, takže jsme měli ohromnou radost my i Blanka, které jsme to volali hned z čekárny, kde se hafíci probírali z narkóz. Radost opravdu velikáááááááááá.

No a tuto sobotu jsme byli s dětičkama podpořit Dráčka a Daiminku na výstavě v Praze ...oba byli ocenění jako VÝBORNÍ a první v kruhu. Původně měla jet "fandit" i Dezi, ale protože je stále pohublá a oslabená, mezi tolik psů jsem jí nebrala. Vrcholem výstavy bylo vystoupení Aleny Smolíkové s fenečkou Keysi, které známe z psích závodů v tanci - Dog-Dancing. Zvítězila se svou fenkou border kolie v nejprestižnější dogdancingové soutěži na světě pořádané na výstavě v Cruftsu v Londýně a v Bratislavě obsadila celkově druhé místo v prvním ročníku česko-slovenské Talentmanie. Alena je velmi příjemná holka, takže nás nechala Keysinku i její druhou fenku Jerrynku doslova umazlit. Keysi byla nadšená z pozornosti a tak sebou plácla na záda, jak je prý jejím zvykem a nechala si drbat  bříško pořád dokola. Byla tam s námi ještě kamarádka, co dělá se svým psíkem agility a také tak trochu psí tance a tak se děcka s Alenou a psisky vyfotily na památku. Byl to super den.

Jinak Dezinka je na vitamínech, baští teď 3x denně jako malé štěňátko, aby se dala co nejdříve do kupy a cvičíme to co známe doma. Až přibere ještě trochu víc, místo výcviku poslušnosti začneme jezdit na hodiny obrany, abychom si vybrali pernamentku za odpadlý výcvik. Z výstavy jsme jí dovezli kousacího peška a plno mlsků na motivaci a moc se těšíme na podzim, kdy zase začne výcvik v Pńově.

No a to je zatím asi tak vše nové...   :o)