Leden

30.01.2012 21:44

První měsíc nového roku je za námi a my v něm řešili převážně Dezinčinu "vyhublost" a různě jí upravovali jídelníček a mlsky tak, aby alespoň trošičku přibrala. Moc se mi to nedařilo a nakonec pro klid na duši jsem s ní jela na veterinu na testy, abych měla jistotu, že je zdravotně v pořádku - což se naštěstí potvrdilo.

Přestože žere docela dobře a krmení má kvalitní, je jak manekýnka a je štěstí, že začala dorůstat její hříva, aby nebylo vidět, jak hubená je... čeká nás totiž výstava, kam jí Blanka nahlásila a chceme pěkné umístění, jak jinak...  :-)
Mezi žrádlem sice piškotkuje, žere smetánky, sýry, vitamíny na srst, občas i vajíčka, tak snad bude hezká... ale přibrala jen minimum...  Jak to???  Začala jsem jí víc pozorovat a zas až tak moc se té vyhublosti nedivím, no...

Dezí je jak na péro... takovýho pohybu co ona vykoná, je až na hlavu... Arunka když něco zmerčí, tak si prostě stoupne a vyštěká to... když se to blíží, štěká dál, když ne, přestane...ale Dezinka??? Ani omylem! Cokoliv v ulici je okamžitý důvod ke ztřeštěnému vyštěkávání a zběsilému pobíhání podél celého plotu 25 metrů sem a tam... než se to cosi přiblíží, je schopná to uběhnout i 20x... Jeli to cosi menší, zahrne do pobíhání i oboustranné schodiště, takže 4 schody nahoru a 4 dolů... aby měla lepší výhled - opět nejméně 20x za sebou...zastaví se, jen když je "narušitel klidu" na úrovni domku - to pak řve na celou ulici a dělá BUBUBU u braňky. Určitě je na sebe náležitě hrdá, protože to nikdo nevydrží poslouchat dlouho a na úrovni našeho baráku všichni zrychlují tempo, aby nás co nejrychleji minuli - hlavně maminky s kočárkama...  :-)   No a pokud se to "něco" či "někdo" rozhodne třeba otočit v ulici a nepokračovat okolo nás, je to signál pro Dezinku k naštvanosti a běhá s hromováním stejně, dokud nezmizí bod jejího zájmu za rohem... Takže když si promítnu, že za hodinu tudy projde minimálně 5 lidí, nemůže přibrat, ani kdyby žrala jen bůček. a dortíky.  :-)
Ale přece jí nemůžu uvázat na krátko, nebo zavřít do kotce... to by byla určitě něšťastná... takže dokud nedostane rozum a nepřestane jančit, budeme z ní mít nejspíš manekýnku pořád... uvidíme co na to řeknou na výstavě... držte nám palce!