Morrisovy Dvojzkoušky - 24. únor 2013

26.02.2013 20:25

Naše agiliťačky...

Pavka se rozhodla, že po několika brigádách při pořadatelství agi závodů u nás na cvičáku si to chtějí s Dezinkou také vyzkoušet.
Mamina zařídila přihlášky, poplatky a vše potřebné a čekalo se, až nadejde ona chvíle.  :o)

Přijela závodit i naše Simča s Fidouškem, které jsem kaskadérskou jízdou po čerstvě nasněžené deseticentimetrové vrstvě jela vyzvednout na nádraží, protože spali u nás, aby to ráno stíhali v pohodě, takže jsme měli velmi zábavný večer... ostatně jako vždy při našich setkáních. Večerní procházka s pejskama po naprosto namrzlé a kluzké cestě byla obzvlášť psina...pak člověče - nezlob se a vychechtaní jsme šli na kutě...

Ráno byla pořádná zima, napadlo skoro 15cm dalšího sněhu, takže jsme transportovali vše potřebné na cvičák na bobech... Přejímka, nahlášení, přeměření a je to tady...
Já jsem opět byla na place - tentokrát jako hlavní hlídač parkuru a Pavka za páskou mezi závodníky.

Pozvaly jsme všechny možné známé i lidičky nejbližší, aby byli svědky naší premiéry. Jako největší fanoušky jsme měly naší starší ségrušku Bianečku, která si to přijela užívat se svou super paničkou Ivuškou. Dorazily i holky, které jsme dlouho neviděly a tak jsme měly opravdu velikou radost. Pavka skoro až moc velkou, protože místo aby pořádně sledovala trať, pořád šveholila a povídala a mazlila všechny hafíky kamarádek, včetně štěňátka borderečky, které jí přivezla ukázat její kamarádka.

Když došlo na věc, Dezinka Pavku rozhodila tím, jak po mně pořád koukala a tak měla strach, aby jí za mnou neutekla, jak je jejím zvykem. To + nepozornost a následné vběhnutí na překážku v jiném pořadí je stálo dvakrát diskvalifikaci, ale krom těchto dvou chyb, které tam předváděli i ostřílenější závodníci, běžely obě na svůj první oficiální závod moc pěkně. Oba běhy doběhly pak už bez chyby a když si příště dá Pavka víc pozor na dráhu, mají opravdu velkou šanci.

Byl to docela náročný den, zima, celý den na nohou a celé odpoledne propršelo... šílený sníh ze silnic zmizel - tudíž i z cesty, po které jsme přitáhli ty boby, takže nazpátek jsme je táhli po zbytečkách sněhu a blátě... ale stálo to za to. Už dneska siplánujeme, který závod bude ten příští "náš" :o)