PODZIM 2012

05.11.2012 13:59


Podzim 2012

Čím je čubinka větší a dospělejší, tím méně je věcí hodných zápisků...  divný, co?

Každodenní tréninky poslušnosti je zbytečné hlouběji rozepisovat, tak snad jen že mě na cvičáku donutili vyzkoušet první lekci stop.  :D
Dezinka trénovala ve vyšlapaném čtverci a hledala ňaminky...jakmile vylezla ven, hned se sama bez upozornění vracela zpátky.
Bylo na ní vidět, že se jí to líbí a že jí to docela baví, tak jsem měla obrovskou radost. Doma jsme to pak vyzkoušeli ale jen několikrát, protože jsem pak padla na nějakou virozu a nemůžu se z toho dostat. Plácám se v tom už skoro měsíc. Doufám že antibiotika to konečně zažehnají a my se do toho vrhneme naplno!

Také nás čeká zkouška z poslušnosti, kterou asi neuděláme, protože to není zrovna ta nejlehčí, ale byly jsme s Dezí nahlášené, abychom si to prý zkusily.  :)  Zkouška je prý od slova zkusit!  :D  Holky si nás vzaly do parády a nijak nás nešetří... 
Na vodítku je Dezí skvělá, to má obraty, chůzi u nohy i odložení super... jakmile jí ale pustím z vodítka, pro tu malou černou potvoru "u nohy" znamená tak metr ode mě! To už za těch málo dnů nedopilujeme...  :D

Na cvičáku jsme makali jak zběsilí a tak je celá tréninková hala konečně přikrytá kobercema a v nepřízni počasí se bude trénovat uvnitř, což je úplně luxusní.

Pavka s Dezí skoro denně běhá agility parkůr, který má na zahradě a obě se hodně zlepšují. Dezí už zvládá probíhat i slalom, tak si prý vyzkouší nějakou lehčí dráhu i na neoficiálních závodech, až je bude zase pořádat náš SIMIRE cvičák.

Nesmím zapomenout na akci podzimu... aby měla Dezinka na cvičáku své pohodlíčko, udělala jsem jí z voliérového pletiva výstavní klec, kterou jsme si nechali v Simiru nastálo. Myšák jí do ní uřízl kobereček, tak má teď Dez své místečko, kde jí nikdo neruší a ona si může odpočívat, pokud zrovna necvičí. Tu její novou koupenou výstaní klícku sebou pořád tahat nejde, navíc bychom museli těch 300metrů na cvičák jezdit autem. A tahle je pro tento účel úplně suprová.  Má jí velkou, jako kolegyně na dva dobrmany!  :D  Takže skoro vilka.

No a po probiotikách, co Dezí dostává, se jí asi zlepšilo zažívání, nebo možná i chuť k jídlu, protože konečně přibrala a vypadá nádherně. K tomu začala nabírat chlupy, tak by z ní za nedlouho mohla být zase moje nádherná chundelka!

Pokud se ještě něco bude dít, určitě to sem připíšu...