Prázdniny

04.09.2011 11:44

Červenec a srpen

To to uteklo... 2 měsíce jsou fuč jak mávnutím ruky... měli jsme opravdu veselo a nabito, takže aktualizace je spíš prázdninové shrnutí situace u nás.

Cvičák měl prázdniny také, takže cvičení probíhalo dle času a možností jen doma a na vycházkách, které jsme ovšem s ohledem na možnost původu nákazy Dezinky již nesměřovali na polní cestu...
Dezinka byla dost často unavená a protože přibírání na váze je pro ní velká "námaha", při cvičení jsme jí dost šetřili. Každý den měly s Arkou plánované posilování v podobě nonstop nošení balonků po dobu 30 minut ráno a večer...  ale čuby ne a ne přestat... mají pomalu pěnu u huby a v těch největších horkách skoro po každém přinešení chlemtají vodu, ale stejnak se o míček ošidit nenechaly. Po vypuštění na zahradu jsou hned po vyčůrání nastoupené u okna, kde jsou balonky uklizené a už se jen třesou, kdy je hodíme. Arunka tím trochu shodila přebytečná kilča a Dezí se obaluje svalama, což je moc dobře.

Koncem července přijel manžel s tím, že jedeme na dovolenou... to ale narušilo mé "Dezinčino vykrmování" a hlídání její misky před Arkou během krmení, takže jediné možné řešení, jak docílit, aby Dezinka znovu nezhubla bylo umístění jí k Blance po dobu naší nepřítomnosti. Arunka to doma ohlídala sama, naši  (rozumněno rodiče manžela) jí jezdili krmit a mazlit a Dezinka měla dovolenou u své mamči s babčou. Po týdnu bylo vidět, že se tam krásně rozežrala, začala být méně viditelná žebra a její chuť k žrádlu se o hodně zlepšila. Při večerním krmení sem žasla, jak dokázala vyvrčet od Misky Arku! Blanka říkala, že u nich žrala jak o život a misku si hlídala vrčením od prvního dne co zjistila, že tam by jí co nesežere a opustí bez milosti ostatní hafyny sežraly. Doma sice nesežrala to množství co u Blanky, ale žere o moc lépe a také o moc lépe vypadá.
Blanka se nakonec rozhodla jí přihlásit na výstavy a tak uvidíme, jak to zvládneme. Začala nabírat srst a vypadá kouzelně, trénujeme běh u nohy i postoj, ukazujeme na povel zoubky a doufám, že tentokrát to ten pohár bude...  :-)

V srpnu jsme dali vykastrovat kočku, abychom se nedočkali dalšího mňoukacího nadělení v boudě a za pár měsíců to potká i kotě co jsme si nechali, protože to je také číča... S hafynama si rozumí skvěle, i když tedy ne tak mazlivě a hravě, jako Mikša, když byla maličká... asi tím, že jsem kočky po porodu odstěhovala do své bedny a nezůstaly s hafynama v boudě, nemají tu vazbu až tak silnou, ale zas je to na druhou stranu asi lépe, protože Mikša je schopná se jít kamarádit s každým psem na ulici v domění, že jsou všichni kamarádi a to i přes to, že jí to už několikrát málem stálo život...psi tu rozhodně kamarádští s kočkama nejsou... kotě Sísa už tak otrkané není a doufám že se bude cizím psům pořádně vyhýbat.
Zároveň s kočkou jsme vezli k dr i obě čubinky na očkování a během kastrace jsme obešli část Sadské. Potkali jsme několik hafanů na vodítku a Dezí by si hned hrála... Arunka jí vždy odstrkala jinam, protože jí nějaké cizí očmuchávání nebaví, ale bylo legrační pozorovat, jak se holky domlouvají mezi sebou...

Také se nám podařilo domluvit návštěvu paniček od ségry Daiminky a skoroségry Bianky - Ivy a brášky Dráčka - Radky. Holky byly poblíž a tak se na nás přijely podívat s Biankou. Byla tu zároveň na návštěvě naše "adoptovaná dcera" - kámoška Sim, která se svým novým foťákem byla téměř srostlá a tak máme plno foteček do galerie. Jen byla velká škoda, že ségra Daiminka s bráchou Dráčkem nedorazili také...bylo by to o moc zajímavější. Ale i tak si to čubinky užily.
Bianečka se trošku zkoušela skamarádit s naší Mikšou, které bylo úplně fuk, že je tu jeden černý pesan navíc a vůbec to neřešila, tak ani ony foťáku neunikly.
A i když Arunka kvůli své hluchotě s jinými psy mívá problémy, košíkem se zabránilo případným potyčkám a krom šílené průtrže která nás zahnala pod deštníky se odpoledne opravdu vydařilo.

Dezinka dostala od tety Ivy úžasné hračky z flízu . Dcera je uklidila s tím, že je škoda je nechat rozkousat, ale Dezí si jednu stejnak ulovila a náležitě ochutnala... Vyblbla se s ní docela dost a pak nechala i kotě, aby si s tím pohrálo, takže dáreček měl megaúspěch!

No a tím tak nějak odpluly prázdniny do minula a je tu školní rok.