Výstava - České Budějovice

24.04.2011 18:34

 Od akce v Sadské uběhlo už 14 dní - mezitím jsme stále trénovaly na výstavu a poslušnost, ukazování zoubků nám jde už skvěle a na povel stojíme bez skákání a sedání si, tak snad to projde dobře... blíží se to rychle.

Cvičák nám v neděli odpadl pro nemoc trenérky, tak vylepšujeme "k noze" při úkroku a otočkách... docela makačka přijít na to, jak to vysvětlit čubině tak, aby výsledek byl ukázkový, ale jinak plno legrace při tom, když se zamotáme vzájemně do vodítka... snad to vypilujeme k dokonalosti a pochvale, než se zas na cvičáku sejdeme.

 

Tááák - a konečně ten dnešní výstavní Den "D" na který jsme se tááák těšily

V pátek dopoledne jsme jely s holkou a s Dezinkou za Blankou do Peček , protože si chtěla vyfotit Dezinku s maminkou Ariskou a babičkou Ursinkou.

Ráno jsme tedy ze školky pokračovaly na focení a zárověň se ujistily, co všechno má být na tu výstavu s sebou. Večer jsme na rychlo zabalily vše potřebné a v neděli ráno se odjíždělo něco po půl šesté do Sadské pro Dezinčinu "tetu" Baminku s paničkou a pak už směr České Budějovice...  Dezinka dostala na cestu kynedril, ale stejně jsme se bez jejího blicího rituálu neobešli a tak ho pro velkou radost všech cestujících ještě dvakrát zopakovala... no prostě "úžasná cesta" Naštěstí už mám to uklízení po ní zmáknutý a jde to jedna dvě, když je dostatek kuchyňských utěrek a místo rukavic pytlíky na rukách, do kterých se to pak všechno otočí a uklidí tak, že ruce jsou suché a čisté... s Dezinkou je ze mě už skoro mistr úklidu... Blahořečím dnu, kdy jsem se rozhodla pro koupi nepropustné psí deky, ze které se vše uklidí během chvilky do sucha a pak se jen vystříká hadicí, přejede rýžákem, opláchne a nechá osušit, aby vypadala zas jak nová.

Než jsme dojeli na místo, udělal se krásný letní den a my vystupovali z auta už do sluníčkem zalitého mumraje, který připomínal mraveniště. Šly jsme s Baminčinou paničkou očíhnout jak to tam chodí a nechaly auto odjet na místo k parkování i s dcerou , hafynkama a hlavně taškama s mobilama...trochu jsme podcenili domluvu a tak jsme se pak chvíli všichni hledali po výstavišti, ale nakonec jsme se po optání na náš kruh nějaké průvodkyně našli. To už byla Blanka s Dezinkou cvičně v kruhu a trénovalo se, jak to obě zvládnou... hlavně tedy jak to zvládne Blanka, protože má za měsíc rodit... ale prý jo a tak jsme ještě dočesaly ten zbyteček srsti, co ještě nedovylínal a začaly se tvářit jako že to máme jasné... 

Posuzoval nás pan rozhodčí, který to bral jak na běžícím páse a tak po nástupu do kruhu, jednom kolečku, jedné diagonále a ukázání zoubků zazněl posudek... VÝBORNÁ, PRVNÍ A CAJC ( čekatelství národního šampionátu krásy mladých - Certificat d'aptitude au junior championat )... takže úplně supér, vzhledem k tomu, kolik chlupů jsme před výstavou zapomněly doma v popelnici...

Chvilku po nás se byla předvést Baminka - také se umístila jako zářivá hvězdička a získala titul, takže úplná radost.

Ještě jsme počkali na posudek ostatních belgičáků co tam byli, včetně těch "nečerných" a pak jsme se vydali po stáncích na kukandu, protože jsme měli čas do předávání cen.

Jediné zklamání bylo, že cenou nebyl námi tak očekávaný pohár, ale  jen kokarda... ač je pěkně dělaná, prostě pohár je pohár...no ale snad se jednou nějakého dočkáme, no.

Domů jsme dojeli všichni vyšťavení z tepla i z cesty, ale také moc spokojení... Na to že to byla naše úplně první výstava to prostě nemohlo dopadnout lépe...