Září a VÝSTAVY

30.09.2011 19:44

 

Školní rok začal jako asi u všech trochu hekticky a zmateně... přesto jsme se zaměřily s Dezí na ukazování zoubků, ukázkový běh v kruhu a poslušnost.
Radka je před porodem v pořádku a tak se zářím začal fungovat i výcvik, takže jsme v neděli byly na cvičáku. Bylo nás tam hodně, protože byl kurz pro začátečníky i pro pokročilý. Radka udělala pár fotek na web klubu a jinak pouze dohlížela a vedla nás její kamarádka - členka klubu, která je celkem příjemná a tak nám dala do těla. Začátečníci cvičili za plotem a my pokročilí byli na volném hřišti... trénovala se hodně chůze u nohy, sedy, lehy a stoj... pak na stopovačce přivolání - což jde Dezince úžasně a moc mě to těšilo... no a nakonec jsme si říkali pravidla k nácviku APORT, s čím souvisí, že musíme pořídit domů dřevěnou činku, protože míčky jsou jen na odměnu a hraní - jak nám bylo řečeno. Ukázalo se, že jsme si nacvičily s Dezí dost chyb v aportu ( nedá se tomu prý říct "aport", ale jen něco na způsob - "dones ke hraní") takže s "dřevěnkou" začneme od začátku a pořádně.

10/9
Hlavní novinka tohoto víkendu je toto - Dezinka na  Klubové výstavě KCHBO v Herolticích u Tišnova získala ve třídě
mladých  - Výborný  - 1 - CAJC, Nejlepší mladý plemene
Takže domů opravdu přijela s pohárem!!!!!!!!
Jsem strašně ráda a moc doufám, že se povede stejný úspěch i příští týden v Brně.  Tak nám držte vy všichni čtoucí palce, prosím...


17/9   -  Pokračování výstavních úspěchů....
Tak stalo se, v co jsme doufali  -  Blanka s Dezinkou zazářily a na Národní výstavě v Brně získaly ve třídě mladých  - Výborný  - 1 - CAJC, , BOB  a  BOJ

Získáním třetího titulu CAJC  má Dezinka dokončeného JUNIORŠAMPIONA  !!!   Jupííííííííííííííííííííííííííííííííííííí !!!


Zbytek září proběhl v režimu mazlení a tréninků...
Na cvičáku se nám střídají vedoucí - pokaždé nás vede někdo jiný, protože trenérce Radce se blíží termín porodu a tak sbíráme zkušenosti ve velkém a snažíme se je uplatnit v praxi. Zkoušíme nové a neznámé věci, na place nás bývá okolo 5 psů, což je super a tak nám tréninky utíkají až moc rychle. Učili jsme se posoudit, zda psi pracují tak, že povely chápou a nebo je dělají jen za odměnu... to bylo něco...  :o)  ale už jsme to napravili všichni  :o)

Také se nám podařílo domluvit setkáníčko s kámoškama Ivou a Radkou, tak obě dorazily se svýma černýma mazlíkama... Ivča přivezla ségru Daiminku a skoroségru Bianku a s Radkou přijel brácha Dráček s kámošem Pasíkem - ten se tedy vesele snažil ulovit naše čičinky, ale protože chytré kotě zmizelo do pole a kočka má pro strach uděláno a před psem neutíká - jen si výhružně stoupne a čeká co se stane, přežilo to tu všechno ve zdraví a v pohodě. Když už pak ke konci strkal Pasík hlavu pod židli, aby očmuchal Mikšu, která si tam lehla, vypadali jak staří kámoši... i panička se divila, že jí už neloví...  :o)

Dětičky i já jsme byli nadšení při pohledu na 6 grénků na zahradě... no a manžel byl naštěstí mimo barák...  :o)  takže jsme si to užívali všichni naplno.
Arunka byla jako vždy nekamarádská a snažila se štípat, tak byla většinou v kotci, ale Dezinka si to užívala náramně a s hafíkama se vylítala a vyblbla do sytosti...
Počasí nám přálo a protože holky jsou kynoložky jak se patří, došlo na využití prostoru a na zahradě jsme měli během chvíle soukromý cvičák. Trénovalo se soustředění, poslušnost, odložení i aport a bylo to moc prima... holky jsou proti nám profíci a tak jsem zas okoukala několik vylepšení a postřehů, jak se s Dezinkou zlepšit. Bylo to moc prima odpoledne, jediná maličkost, která nám ho kazila bylo, že jsme neměli po ruce nabité baterky a tak se nám podařilo udělat jen pár foteček, než foťák úplně umřel... ty už jsou v galerii. Už teď se ale těšíme na příští setkání a pro jistotu jsme nakoupili baterky do zásoby...  :-)